Інгредієнти на 4 коржі
- 600 г муки
- 13 г свіжих дріжджів
- 400 мл води
- 20 мл оливкової олії
- 20 мл молока
- 15 г морської солі
1. У великій мисці змішайте муку та дріжджі, додайте воду й добре перемішайте ложкою. Дайте постояти 10 хвилин. Додайте оливкову олію, молоко й сіль і добре перемішайте. Робочу поверхню присипте мукою, викладіть на неї тісто й енергійно вимішуйте його 10 хвилин. Дайте тісту постояти 10 хвилин, а потім вимішуйте його ще 10 хвилин. (Якщо ви замішуєте тісто електричним міксером, змішайте в чаші всі інгредієнти й увімкніть найнижчу швидкість на 1 хвилину, потім найвищу швидкість на 5 хвилин, низьку на 3 хвилини й високу на 5 хвилин.)
2.Покладіть тісто в контейнер, змащений оливковою олією, накрийте пластиковою кришкою й залишіть на 1½ години, щоб тісто підійшло. Кожні півгодини викладайте тісто з контейнера на посипану мукою робочу поверхню та приминайте.
3.Коли тісто підійде, перекладіть його на посипану мукою робочу поверхню та сформуйте з нього квадрат зі стороною 20 см. Розріжте його навпіл, зробіть прямокутні коржі товщиною 2 см, розріжте їх навпіл і викладіть на деко, вистелене папером для випікання. Злегка присипте мукою, придавіть у декількох місцях і залиште в теплому вологому місці на 15-20 хвилин. Додайте начинку й дайте постояти ще 20 хвилин.
4.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 180°С. Поставте деко з хлібом на середній рівень, скропіть духовку водою та випікайте 25–30 хвилин. Дайте охолонути на решітці до кімнатної температури.
Варіанти начинок:
Змішайте 4 столові ложки оливкової олії, листя 2 гілочок розмарину й 100 г рубаних маслин.Можна використовувати сумак і каперси, в’ялені помідори, зелені оливки, маринований перець, крупну морську сіль та орегано.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |