Картопляні вафлі з прошуто, авокадо та руколою

waffles_and_prochuto

Коли готуєш вафлі, завжди можна дати волю польоту фантазії. Як Вам така варіація? Невеликі за розміром вафельні канапки прикрасять любий фуршетний стіл. Красиво, смачно і поживно.

Зі вказаної кількості складників вийде близько 10-12 вафель. Підготовка займе хвилин 15, а випікання – 20-25 хвилин.

Складові:

Тісто для вафель

  • 1 склянка борошна ( 120г)
  • 1½ ч. л. порошку до печива
  • сушені пряні трави за смаком: розмарин, чебрець, орегано
  • дрібка мускатного горіху
  • сіль та перець
  • 500 г вареної картоплі
  • 70 г підкопченого сиру
  • 2 яйця
  • 1 склянка молока
  • 4 ст. л. оливкової олії

Начинка

  • шматочки тонко нарізаного прошуто
  • 1 авокадо
  • пучок руколи
  • в’ялені помідори (за бажання)

Готуємо:

  1. Почисть відварену картоплю і перетри в пюре разом з яйцем, теплим молоком та олією.
  2. До пюре просій борошно разом з порошком для печива, додай пряні трави та мускатний горіх. Вимішай пюре до однорідної текстури, посоли та поперчи. Насамкінець додай натертий сир і ще раз перемішай.
  3. Випікай вафлі у заздалегідь розігрітій вафельниці до рум’яної скоринки. Форму для випікання злегка змасти оливковою олією. Випікай близько 7-8 хвилин.
  4. Готові вафлі переклади кусочками прошуто, руколою та скибочками авокадо. Негайно подавай до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вафельниця і капкейкниця Gorenje WCM702PW

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *