Коли готуєш вафлі, завжди можна дати волю польоту фантазії. Як Вам така варіація? Невеликі за розміром вафельні канапки прикрасять любий фуршетний стіл. Красиво, смачно і поживно.
Зі вказаної кількості складників вийде близько 10-12 вафель. Підготовка займе хвилин 15, а випікання – 20-25 хвилин.
Складові:
Тісто для вафель
- 1 склянка борошна ( 120г)
- 1½ ч. л. порошку до печива
- сушені пряні трави за смаком: розмарин, чебрець, орегано
- дрібка мускатного горіху
- сіль та перець
- 500 г вареної картоплі
- 70 г підкопченого сиру
- 2 яйця
- 1 склянка молока
- 4 ст. л. оливкової олії
Начинка
- шматочки тонко нарізаного прошуто
- 1 авокадо
- пучок руколи
- в’ялені помідори (за бажання)
Готуємо:
- Почисть відварену картоплю і перетри в пюре разом з яйцем, теплим молоком та олією.
- До пюре просій борошно разом з порошком для печива, додай пряні трави та мускатний горіх. Вимішай пюре до однорідної текстури, посоли та поперчи. Насамкінець додай натертий сир і ще раз перемішай.
- Випікай вафлі у заздалегідь розігрітій вафельниці до рум’яної скоринки. Форму для випікання злегка змасти оливковою олією. Випікай близько 7-8 хвилин.
- Готові вафлі переклади кусочками прошуто, руколою та скибочками авокадо. Негайно подавай до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка: