Мушлі або конкільоні з фаршем – це дуже проста в приготуванні страва, при цьому надзвичайно смачна і поживна, як і більшість блюд італійської кухні. Влаштуйте святковий вечір і неодмінно здивуйте гостей новою стравою, яка має ефектний вигляд та довершений смак.
Приготуйте фарш з нежирної відвареної телятини, так страва буде легшою для засвоєння.
Складові
на 6 порцій:
- 30-35 штук мушель-конкільоні
- 400 г фаршу
- 150-200 г сиру
- 1 яйце
- 2 цибулини
- 2-3 зубчики часнику
- 100 мл вершків
- 1 ст. л. томатної пасти
- 100 г шпинату
- сіль, перець
- рослинна олія
Готуємо:
- Відварити телятину, перемолоти в фарш за допомоги м’ясорубки.
- Цибулю обсмажити на оливковій олії, додати її до м’яса і перемішати.
- Шпинат помити, висушити, дрібно порізати і додати до фаршу.
- Фарш посолити і поперчити за смаком.
- Мушлі відварити до напівготовності – 5-7 хвилин.
- Приготувати соус: яйце збити вінчиком, влити вершки і додати томатну пасту. Ще раз гарненько збити.
- Фарширувати мушлі м’ясною начинкою. Акуратно скласти конкільоні з фаршем в форму. Залити готовим соусом і присипати зверху тертим сиром.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Накрити форму фольгою і випікати 30-40 хвилин. Зняти фольгу і випікати ще 10 хвилин.
Рекомендована техніка:
Elza Brook
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |