Простий за рецептурою тортик. Цукор у бісквітному коржі замінено медом, а звичайне борошно – на цільнозернове. З ожиною вийшло дуже гармонійне поєднання. Крем простий, збиті ніжні вершки з невеликою кількістю цукрової пудри.
Складові:
- 4 яйця
- 100 мл. меду
- 75 г цільнозернового борошна
- 300 г свіжої ожини
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 300 мл. вершків (33-35%)
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- щіпка солі
Готуємо:
- Цільнозернове борошно обсмажити на сухій сковороді до появи аромату ( 2-3 хв.). Остудити і змішати з просіяним пшеничним борошном.
- Яйца розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з медом до світлого крему. Окремо збити білки з дрібкою солі до твердих піків. Лопаткою підмішати збиті білки в жовтки і зверху висипати тонким шаром борошно. Знизу вгору перемішати лопаткою тісто.
- Роз’ємну форму діаметром 22 см. змастити вершковим маслом і струсити борошном. Духовку розігріти до 180°С. Випікати корж перші 10-15 хвилин при 180°С, потім знизити до 160°С і випікати ще 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
- Готовий корж остудити трохи в формі, потім перекинути на решітку, повністю остудити і розрізати уздовж навпіл.
- Вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Змастити половиною вершків нижню частину коржа і викласти ягоди ожини. Накрити другим коржем, змастити весь торт вершками і прикрасити ягодами.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |