Медовик з ожиною

Honey cake with blackberry and whipped cream.

Простий за рецептурою тортик. Цукор у бісквітному коржі замінено медом, а звичайне борошно – на цільнозернове. З ожиною вийшло дуже гармонійне поєднання. Крем простий, збиті ніжні вершки з невеликою кількістю цукрової пудри.

Складові:

  • 4 яйця
  • 100 мл. меду
  • 75 г цільнозернового борошна
  • 300 г свіжої ожини
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 300 мл. вершків (33-35%)
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • щіпка солі

Готуємо:

  1. Цільнозернове борошно обсмажити на сухій сковороді до появи аромату ( 2-3 хв.). Остудити і змішати з просіяним пшеничним борошном.
  2. Яйца розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з медом до світлого крему. Окремо збити білки з дрібкою солі до твердих піків. Лопаткою підмішати збиті білки в жовтки і зверху висипати тонким шаром борошно. Знизу вгору перемішати лопаткою тісто.
  3. Роз’ємну форму діаметром 22 см. змастити вершковим маслом і струсити борошном. Духовку розігріти до 180°С. Випікати корж перші 10-15 хвилин при 180°С, потім знизити до 160°С і випікати ще 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. 
  4. Готовий корж остудити трохи в формі, потім перекинути на решітку, повністю остудити і розрізати уздовж навпіл.
  5. Вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Змастити половиною вершків нижню частину коржа і викласти ягоди ожини. Накрити другим коржем, змастити весь торт вершками і прикрасити ягодами.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLI

Комбайн Gorenje MMC1500IY

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *