Настав час відшукати на поличках кухонних шафок давно забуті фігурні формочки для печива, які нашіптують нам про наближення веселих святкувань. І ми зовсім не поспішаємо, адже приготовані за нашим рецептом імбирні пряники зберігаються у закритому контейнері до 3-х місяців. Тут питання в іншому, чи не зникне хрустка і ароматна випічка до того, як прийде в дім свято 🙂 Все ж рекомендуємо випробувати рецепт заздалегідь.
З тістом легко працювати, навіть ось такий солодкий будиночок до Різдва можна створити разом з маленькими помічниками.
Імбирне печиво
Печиво тоненьке і зникає дуже швидко. Спробуйте запропоновану кількість інгредієнтів, якщо результат сподобається – збільшуйте порцію вдвічі.
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г коричневого цукру
- 1 яйце
- 1 ст. л. рідкого меду
- 1 ½ ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 2 ч. л. імбирного порошку
- 3-4 зірочки гвоздики
- насіння з 3-4х коробочок кардамону
Готуємо:
- Спеції перетри у ступці або подрібни у кавомолці, змішай з просіяним борошном та содою.
- В окремій мисці збий міксером масло з цукром до гладкої текстури. У масляну суміш розбий яйце і влий рідкий мед (якщо мед густий, злегка підігрій його на водяній бані ). Продовжуй збивати міксером до пишності. Сюди ж всип борошно зі спеціями і ще раз вимішай міксером. Тісто вийде м’яке і липке, нехай тебе це не лякає. Розділи тісто на 4 рівні частини, сформуй з кожної кульку і загорни у харчову плівку. Постав в холодильник ( на годину-півтори) або морозильну камеру на 15-20 хвилин. З охолодженим тістом буде працювати дуже легко.
- Розігрій духову шафу до 180 °С.
- Розкачуй тісто на аркуші пергаменту, рясно посипаному борошном. Це важливо, адже тісто дуже ніжне і перекласти його на деко без пергаменту неможливо. Під час випікання тісто збільшується у розмірі, тому не розміщуй печиво занадто близько одне до одного. Розкачуй тісто тоненьким шаром. Сформуй пряники використовуючи улюблені форми для печива.
- Печиво випікається дуже швидко, близько 5-ти хвилин. Щойно спечене печиво – м’яке, як охолоне – хрустке.
- Зберігай печиво у закритому контейнері.
Смачного!
Легко готувати з помічниками:
|
|