Ці тістечка ідеально поєднують кислинку журавлини, ніжне тісто й солодку невагому меренгу. Уявіть собі, як приємно зимної морозної погоди, загорнувшись в м’який плед сісти біля вікна та спостерігати за кружлянням сніжинок з чашкою теплого напою і смачненьким тістечком.
Готуємо 🙂
Складові:
для капкейків
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 200 г цукру
- 2 шт. яєць
- 120 мл. молока
- 1 склянка журавлини
- 2 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 2 ч. л. екстракту ванілі
для італійської меренги
- 60 мл. води
- 200 г цукру
- 100 г білків ( приблизно з 3х яєць)
- Приготуйте тісто для капкейків: змішайте борошно з розпушувачем. Візьміть з отриманої суміші 1 ст.л. і вмішайте до журавлини. Ягоду можете брати як свіжу, так і заморожену. Борошно не дасть ягодам опуститись на дно при випіканні. Розм’якле вершкове масло збийте на помірній швидкості міксера разом з цукром, дрібкою солі. Поступово введіть яйця по-одному, продовжуючи збивання. Поволі поєднайте рідку суміш з борошном. Як тільки консистенція тіста стане однорідною, влийте молоко. Довго не збивайте, інакше мафіни можуть не “підійти”. Додайте в тісто ягоди і акуратно перемішайте ложкою.
- У форму для випікання розкладіть паперові вкладиші. Викладіть тісто, заповнюючи форми на 2/3 і випікайте 25 хвилин при температурі 190 ° С. Для того щоб мафіни вийшли однаковими, можна скористатись ложкою для морозива. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Дістаньте готові мафіни з форми і дайте їм повністю охолонути.
- Готуємо італійську меренгу: у невеликому сотейнику змішайте воду з цукром. Цукор повинен повністю розчинитися. Доведіть суміш до кипіння і проваріть ще 5 хвилин. Якщо є термометр, то після закипання сироп повинен нагрітися до 120 ° С. Поки вариться сироп, почніть збивати білки. Збийте до м’яких піків. Продовжуючи збивати білки акуратно введіть цукровий сироп тоненькою цівкою. Збивайте до повного охолодження. У вас повинна вийти біла і щільна меренга.
- Готову меренгу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і прикрасьте капкейки невагомими хмаринками безе.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
|
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |