Як вам ідея приготувати щось на зразок улюблених усіма дерунів у вафельниці? Незвично, але насправді дуже просто та смачно. Серед необхідних інгредієнтів Ви не знайдете ані граму борошна, зате є пікантна добавка у вигляді тертого хрону. Картопляні вафлі виходять дуже хрусткими і рум’яними, а всередині – ніжними. І варіантів подачі безліч! Можна просто зі сметаною, можна з яйцем пашот, омлетом. Можна доповнити їх солоною рибою, підсмаженим беконом, або зеленим салатом.
Складники
- 1 кг. картоплі
- 1 яйце
- 2 ст.л. сметани
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ч.л. натертого хрону
- сіль, чорний перець на смак
- рослинна олія для змащування вафельниці
Приготування
1.Очистити картоплю від лушпиння (молоду картоплю можна і не очищати), вимити і натерти на крупній тертці. Загорнути натерту картоплю в рушник і гарненько віджати весь сік.
2.В мисці змішати яйце, сметану, натертий хрін і розтоплене вершкове масло. Додати підготовлену картоплю, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
3.Розігріту вафельницю змастити олією за допомогою пензлика. Викласти частину картопляної маси у вафельну форму і готувати близько 10-15 хвилин.
Рекомендована техніка:
|
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |