Ділюся з вами простим рецептом звичайного дива! Бананові оладки – це щось неймовірне, ось чиста правда! Солодкі, при цьому в них майже немає цукру, ніжні, повітряні, а аромат просто надзвичайний. І все це завдяки одному інгредієнту – банану. Примітно, що такі оладки можна нічим не доповнювати, адже вони мають прекрасний смак самі по собі. Банани краще взяти м’які та стиглі, можна навіть і переспілі, тільки не додавайте вже зовсім темний м’якуш і все.
Складники
- 3 крупних банани
- 1 яйце
- 200 мл. молока
- 200 гр. борошна
- 2-3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рослинної олії буз запаху
- 2 ч.л. розпушувача для тіста
- 3-4 краплі ванільного екстракту
- рослинна олія для обсмажування
Приготування
1.Два банана очистити і роздавити вилкою, або товкачем для картоплі. Додати до бананів цукор і ванільний екстракт. Або замінити частину цукру ванільним цукром. А найідеальніше, щоб цукор був коричневим. Влити молоко, додати яйце, і все добре перемішати.
2.В бананову масу просіяти борошно з розпушувачем і знову все перемішати. Нагріти гарненько пательню і налити в неї трохи рослинного масла. Столовою ложкою викладати тісто і смажити рум’яні оладки з двох сторін на невеликому вогні. Подавати гарячими або теплими. Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |