Гуакамоле – це така мексиканська закуска з авокадо. За консистенцією нагадує дуже густий соус. А готувати його – справа десяти хвилин. Основний рецепт гуакамоле складається лише з трьох інгредієнтів: авокадо, лимонний сік та сіль. За бажанням можна додати інші складові: наприклад, гострий перець, кінзу, томати, часник, цибулю та інше.
Складові:
- 2 авокадо
- 1 лимон
- 1 цибуля (невеличка)
- 2 зубчики часнику
- 1 помідор
- сіль, перець – за смаком
Готуємо:
- Авокадо розрізаємо та відділяємо м’якоть від кісточки та шкірки.
- Подрібнюємо м’якоть з сіллю та перцем. Дрібнити можна як завгодно: можна розім’яти виделкою, вінчиком або товкачкою для картоплі. Або просто перемолоти у блендері.
- Дрібно ріжемо цибулю, часник та помідор. Додаєте це все до пюре з авокадо, вичавлюємо туди сік одного лимона. Гарненько перемішуємо.
- Подаємо з хрусткими хлібцями.
При бажанні можна додати свіжий перець чилі – його кількість регулюється залежно від вашої любові до гострого.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
Маша Сердюк
|
Письменниця, журналіст, сценарист телебачення, кулінарний блогер. Схиблена на смачній їжі. Переконана, що шлях до серця пролягає через шлунок не лише в чоловіків. Колекціонує рецепти котлет – знає більше 100 варіацій цієї страви. Пише про них та інші смаколики в своєму блозі “Котлетка” kotletka.com.ua |