4 порції
- 3 червоних перці
- 3 цукіні
- 2 качани цикорію
- 600 г помідорів чері
- 3 столові ложки оливкової олії
- грудки морської солі
- свіжозмелений чорний перець
для соусу песто:
- 45 г базиліку, грубо нарізаного
- 1 зубчик часнику, видавлений через прес
- 30 г тертого пармезану
- 30 г кедрових горіхів, подрібнених
- 60 мл оливкової олії холодного віджиму
1.Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі + робота вентилятора», задайте температуру 200°С.
2.Перці розріжте навпіл, вийнявши насіння, кожну половинку розріжте повздовж на 3-4 частини. Цукіні наріжте тонкими кружальцями. Цикорій розріжте повздовж на 4 частини. У великій мисці змішайте всі овочі й оливкову олію та перекладіть масу на деко. Помістіть деко в духовку на верхній рівень і готуйте 4-5 хвилин, помішайте й готуйте ще 4 хвилини.
3.Поки овочі готуються, зробіть соус песто: усі інгредієнти для соусу добре перемішайте в скляній банці. Цей соус можна зберігати на верхній полиці холодильника цілий тиждень. Перекладіть овочі назад на таріль, посипте сіллю, поперчіть і подавайте з песто.
Рекoмендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |