на 4 порції
- 1 кг креветок
- 2 столові ложки оливкової олії
- сіль
для сальси:
- 1 червоний солодкий перець,
- розрізаний навпіл, без насіння
- 1 гострий перець чилі
- 1 середній помідор
- 1 солодка червона цибулина
- 1 лайм, лише сік
- 1 столова ложка листя коріандру
1.Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі + робота вентилятора», задайте температуру 220°С. Креветки скропіть олією, посоліть, покладіть на деко. Поставте деко вдуховку на середній рівень і готуйте 4 хвилини. Переверніть креветки й готуйте ще 4 хвилини.
2.Поки креветки готуються, зробіть сальсу чилі: змішайте в чаші блендера солодкий перець, чилі, помідор, цибулю та сік лайма. Злегка збийте. Перекладіть у миску й перемішайте з листям коріандру.
3.Готові креветки перекладіть на таріль і подавайте із сальсою чилі. У якості гарніру можна додати рис басматі.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |