Досконалий шматок яловичої вирізки, сіль, перець та важка чавунна пательня, трошки вершків для ніжного кремового соусу. Келих червоного вина та жодних дискусій на тему ідеального стейка, адже всі тонкощі приготування в самому рецепті.
До соусу я додаю трошки зерен консервованого зеленого перцю, ця приправа у нас не дуже розповсюджена, але навіть незначна порція змінить смак запеченої риби, м’яса чи соусів. Зелений перець – це ніщо інше, як недозрілі зерна перцю чорного, з яким усі знайомі. Не бійтеся експериментів на власній кухні, додавайте різні прянощі, грайтеся смаками і результат вас обов’язково потішить.
На 2 порції
приготування – 15 хв
- два стейки з вирізки ( 200-250 г кожен)
- олія для смаження
- 1 ст. л. консервованого зеленого перцю горошком
- 200 мл. вершків ( жирність мінімум 30%)
- сіль
- свіжозмелений перець
Готуємо
- Мінімум за 30 хв перед початком приготування залишити м’ясо при кімнатній температурі.
- На сильному вогні розігріти чавунну пательню або сковорідку з протипригарним покриттям. Дно добре розігрітої пательні вкрити тонким шаром олії.
- Поверхню стейків ретельно обсушити за допомогою паперового рушника, втерти невелику кількість солі та перцю, скропити олією.
- Покласти стейки на пательню та смажити від 2 до 8 хв залежно від бажаного ступеня прожарки.
- Перевернути стейк на інший бік, посолити і зменшити вогонь до середнього, смажити ще від 2 до 8 хв.
- Притримуючи м’ясо кулінарними щипцями обсмажити боки стейків.
- Перенести м’ясо на чисту тарілку або обробну дошку.
- На пательню, в якій смажили м’ясо, додати зелений перець та влити вершки. Довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього та готувати до бажаної густини соусу. Приправити за смаком сіллю та перцем.
- Стейки викласти на порційні тарілки, щедро полити соусом. Подавати з листовим салатом, картопляним пюре, запеченими овочами або улюбленим гарніром на вибір.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |