Пиріг із риби

13_23042_water

на 4-6 порцій

для пісочного тіста:

  • 300 г борошна
  • 80 г дрібно натертого пармезану
  • 150 г вершкового масла, нарізаного кубиками по 1,5 см
  • 1 столова ложка молока
  • 1 яйце
  • ½ чайної ложки солі

для начинки:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 цибуля шалот, дрібно нарізана
  • 700 г філе форелі
  • ¼ склянки сухого білого вина
  • 2 столові ложки рубленої петрушки
  • 2 столові ложки рубленого кропу
  • 1 яйце, злегка збите
  • 2 столові ложки вершків
  • 12 помідорів чері
  • сіль
  • свіжозмелений чорний перець
  • порційні формочки для випічки з низькими стінками або форма діаметром 28 см.

1.У великій мисці або чаші комбайну змішайте муку, пармезан, сіль і масло до стану хлібних крихт. Додайте яйце та молоко й перемішуйте приблизно 2-3 хвилини, доки несформується однорідне гладке тісто. Загорніть його в харчову пластикову плівку й поставте на 30 хвилин у холодильник.

2.На сковорідці з товстим дном на середньому вогні розтопіть масло та посмажте в ньому цибулю 1-2 хвилини. Влийте вино, збільште вогонь до максимуму й випарюйте 1 хвилину.

3.Рибу наріжте тонкими смужками по 6-7 см, додайте на сковорідку; вимкніть вогонь, помішайте, накрийте кришкою й залишіть на 1 хвилину. Перекладіть рибу в миску, додайте яйце, вершки, трави, посоліть і поперчіть.

4.Увімкніть у духовці режим «нагрів знизу+робота вентилятора», задайте температуру 180С.

5.Вийміть тісто з холодильника; розкатайте лист товщиною 0,5 см і виріжте з нього круги діаметром на 4 см більше, ніж діаметр формочок. Викладіть тісто у формочки й зверху розкладіть начинку. Поставте формочки в духовку на середній рівень і готуйте 15-20 хвилин(якщо готуєте один великий пиріг, збільште час на 10 хвилин).

6.Вийміть решітку з формами з духовки, викладіть на кожен пиріг помідори чері й поставте назад у духовку на 5 хвилин. Дайте готовим пирогам трохи охолонути на решітці, вийміть із формочок і подавайте теплими.

Пиріг чудово смакує із зеленим салатом. Цей пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним.

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Індукційна поверхня Gorenje GTW6INB

Кухонний комбайн Gorenje SB 800 W

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *