Простий у приготуванні, але дуже ефектний спосіб сервіровки лосося. Легка та вишукана страва прекрасно підходить для романтичної вечері. Ніжне філе лише делікатно підкреслене дрібкою солі та свіжомеленого перцю, кількома краплинами лимонного соку, ароматом вершкового масла і хрустом мигдальних пластівців.
Замість того щоб обсмажувати рибу на пательні, приготуйте її в духовій шафі, вийде не менш смачно, лише замість хрусткої скоринки отримаємо ніжну м’якоть під золотистими пластівцями мигдалю. Важливо не пересушити рибу і слідкувати, щоб не підгоріли горіхи.
Якщо до форми для запікання покласти кілька гілочок дрібних помідорів чері, отримаємо цікавий додаток до риби.
На 2 порції
приготування: 30 хв.
- 350-400 г філе лосося
- сік 1/4 лимона
- 4 ст. л. мигдальних пластівців
- 30 г вершкового масла
- оливкова олія
- сіль, перець
Готуємо:
- Філе лосося промити і просушити. Натерти сіллю, перцем, скропити лимонним соком та невеликою кількістю оливкової олії. Залишити при кімнатній температурі на 10-12 хвилин.
- Форму для випічки вистелити пергаментом або змастити олією.
- Рибу викласти скоринкою додолу, присипати мигдалем, викласти кілька пластівців вершкового масла.
- Запекти протягом 15 хвилин в духовці розігрітій до 190°С, слідкуючи щоб горіхи не підгоріли.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |