Неймовірно ніжне соковите філе лосося, хрустка китайська капуста бак-чой, відварені на парі з пластівцями імбиру, вкутані ароматним соусом та зернами сезаму. Навіть правильна здорова їжа не повинна бути позбавленою смаку. Риба відварена на парі у бамбуковому кошичку, як і століття тому, їжа готується за допомогою натурально утвореної пари.
Нарешті мені пощастило купити капусту бак-чой, котру безрезультатно намагалася виростити на присадибній ділянці. Смаком вона дещо нагадує пекінську, але листя трошки іншої форми. В посіченому вигляді капусту можна додавати до різноманітних страв з вока, супів, а розрізані навпіл чи окремі листочки готувати на парі.
Складові на дві порції
Час приготування: близько 15 хв
- 350-400 г філе лосося
- 3 шт. бак-чой ( або замінити пекінською капустою)
- 6-8 пластівців імбиру
- для подачі: зерна сезаму, листя кінзи, дольки лайму
Соус:
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. л. кунжутної олії
Готуємо:
- Вимішати всі складники для соусу.
- Розігріти каструлю з водою або налаштувати пароварку.
- Дно бамбукового кошика застелити пергаментним папером. Викласти у кошик розрізану навпіл капусту бак-чой, філе лосося та пластівці імбиру, полити 1/2 соусу.
- Накрити кришкою та готувати на парі 10-12 хв. ( до готовності риби)
- При подачі посипати філе зернятками сезаму, листям кінзи, скропити рештою соусу та соком лайму.
Рекомендована техніка:
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |