Філе лосося приготоване на парі

Steamed_salmon_with_ginger

Неймовірно ніжне соковите філе лосося, хрустка китайська капуста бак-чой, відварені на парі з пластівцями імбиру, вкутані ароматним соусом та зернами сезаму. Навіть правильна здорова їжа не повинна бути позбавленою смаку. Риба відварена на парі у бамбуковому кошичку, як і століття тому, їжа готується за допомогою натурально утвореної пари.

Нарешті мені пощастило купити капусту бак-чой, котру безрезультатно намагалася виростити на присадибній ділянці. Смаком вона дещо нагадує пекінську, але листя трошки іншої форми. В посіченому вигляді капусту можна додавати до різноманітних страв з вока, супів, а розрізані навпіл чи окремі листочки готувати на парі.

Складові на дві порції

Час приготування: близько 15 хв

  • 350-400 г філе лосося
  • 3 шт. бак-чой ( або замінити пекінською капустою)
  • 6-8 пластівців імбиру
  • для подачі: зерна сезаму, листя кінзи, дольки лайму

Соус:

  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. кунжутної олії

Готуємо:

  1. Вимішати всі складники для соусу.
  2. Розігріти каструлю з водою або налаштувати пароварку.
  3. Дно бамбукового кошика застелити пергаментним папером. Викласти у кошик розрізану навпіл капусту бак-чой, філе лосося та пластівці імбиру, полити 1/2 соусу.
  4. Накрити кришкою та готувати на парі 10-12 хв. ( до готовності риби)
  5. При подачі посипати філе зернятками сезаму, листям кінзи, скропити рештою соусу та соком лайму.

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje GI532INI

 Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *