Імбирний хліб — чудовий вибір для зимових свят. Ці імбирні палички зі смачними спеціями та класичним декором готувати не тільки легко, а й весело — особливо якщо робити це разом із дітьми.
Інгредієнти:
- 80 г масла
- 100 г меду
- 60 г коричневого цукру
- 0,5 ч. л. кардамону
- 0,5 ч. л. мускатного горіха
- 1,5 ч. л. імбиру
- 0,25 ч. л. гвоздики
- 200 г борошна
- 1 ч. л. харчової соди
- цукрові прикраси
Помістіть масло, мед, цукор і спеції в миску та змішайте. До готової суміші додайте борошно та харчову соду, продовжуйте мішати лопаткою, а тоді замісіть тісто руками. Будьте обережні та не перестарайтеся, замішуючи його. Посипте стільницю й тісто борошном, розкачайте тісто до прямокутної форми товщиною 5 мм. Розріжте тісто на смужечки шириною 1 см, перенесіть їх на деко та випікайте 12–15 хвилин при температурі 170 °C. Для декору використовуйте глазур і цукрові прикраси.