Країною походження напою Ег Ног (Eggnog) вважають Шотландію. На батьківщині цей напій ще жартома називають «молоком для старців». В Англії прийнято зустрічати різдвяний ранок саме з келихом цього напою. Эг Ног досить поживний напій, завдяки молоку, жирним вершкам і жовткам випити забагато не вийде, а от смаком насолодитись можна сповна.
Складові:
- 5 жовтків ( використовуйте пастеризовані яйця)
- 1 стручок ванілі
- 230 г цукру
- 400 г згущеного молока
- 350 мл міцного напою (горілки, бренді або віскі)
- 100 мл вершків 33%
- кориця і мускатний горіх для подачі
Готуємо:
- Розділити навпіл стручок ванілі і дістати з нього зернята.
- В окремій ємкості змішати жовтки, цукор і зернята ванілі. Отриману суміш збити міксером (на низькій швидкості) до однорідної консистенції. Додати наступні інгредієнти: обраний міцний напій, згущене молоко, вершки. Продовжуємо збивати на мінімальній швидкості до повного розчинення цукру. До столу подаємо напій охолодженим, присипавши мускатним горіхом і корицею.
Даний рецепт можна приготувати і за допомогою блендера, дотримуючись послідовності дій.
Анна Мітякіна
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |