Складові на 4 персони
- 500г буряка
- 700 мл води
- 1 цибуля-шалот
- 2 столові ложки оливкової олії
- 3 ягоди ялівцю
- 30 мл бальзамічного оцту
- 50г вершкового масла
- сіль
- мелений білий перець
Заправка
- 4 столові ложки сметани
- 1 лимон
- сіль
- мелений білий перець
Гірчичні чіпси
- 3 столові ложки насіння гірчиці
- 150 мл води
- гілка свіжого розмарину
- 3 столові ложки крохмалю
Готуємо:
При використанні блендера Gorenje з функцією підігріву встановіть режим високої температури HIGH. У чашу блендера влийте оливкову олію, додайте очищений і нарізаний кубиками буряк. Сюди ж відправте нарізану цибулю-шалот, подрібнені ягоди ялівцю і бальзамічний оцет. Коли цибуля-шалот стане прозорою, влийте воду і продовжуйте варити суп в режимі Sauté / Simmer 30 хвилин або до готовності буряку. У режимі подрібнення збийте масу до стану гладкої кремової консистенції. Додайте вершкове масло. Приправте готову страву сіллю, перцем. Для приготування заправки змішайте сметану, цедру лимона, сіль і перець.
Готуємо чіпси:
Встановіть температуру в духовці до 130 ° С, в сотейнику змішайте подрібнену гілочку розмарину, насіння гірчиці, влийте воду. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь. У 2 ст.л. холодної води розведіть крохмаль і поступово з’єднайте його з гарячою рідиною, розмішайте. На деко, покрите пергаментним папером, розподіліть тонким шаром гірчичну заготовку. Випікайте в розігрітій духовці 20 хвилин. Готові гірчичні чіпси розламуйте на шматочки різної форми і подайте до столу разом з буряковим крем-супом і сметанною заправкою.
Рекомендована техніка:
Bine Volčič
Bine Volčič – відомий шеф-кухар зі Словенії. Любов до приготування їжі перетворила звичайне хобі Байна на справжню професію. |