Складові на 2 персони
- 200г підготовленого нуту
- 1 картоплина
- ½ цибулі-порею
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 шматочок вершкового масла
- 500 мл води, або овочевого бульйону
- сіль
- мелений білий перець
Соус песто з петрушки
- 1 пучок свіжої петрушки
- 100 мл оливкової олії
- 1 столова ложка тертого пармезану
- мелений білий перець
Для подачі
2 скибочки французького хліба
Приготування
1.Для того щоб приготувати нут, в першу чергу його потрібно замочити на 4-5 годин у холодній воді з розрахунку 1 стакан нуту на 3-4 склянки води. По закінченню часу необхідно злити воду в якій замочувався нут і налити свіжої води для подальшого приготування (так щоб вода покривала горох). Варять нут на середньому вогні хвилин 40.
2.При використанні блендера Gorenje з функцією підігріву встановіть режим високої температури HIGH. У чашу блендера влийте оливкову олію, додайте подрібнену цибулю-порей і часник. Сюди ж відправте нарізану кубиками картоплю і зварений нут. Влийте у чашу блендера рідину і доведіть до кипіння. Переведіть блендер в режим Sauté / Simmer і варіть ще 20 хвилин, або до м’якості картоплі. За готовності збийте суп в гладку кремову текстуру на найвищій швидкості. Додайте трохи вершкового масла і приправте готовий крем-суп сіллю і перцем за смаком.
3.Приготувати песто дуже просто: достатньо подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера і приправити свіжозмеленим перцем. Готовий крем-суп подавати до столу з тостами французького хліба і песто.
Рекомендована техніка:
Bine Volčič
Bine Volčič – відомий шеф-кухар зі Словенії. Любов до приготування їжі перетворила звичайне хобі Байна на справжню професію. |