Смак сирних крекерів сподобається не лише дітям, а й їхнім батькам. Ароматне та хрумке печиво може служити як легким перекусом на прогулянці з дітьми, так і приємним доповненням до келиха вина для дорослих. Обирайте сири твердих або напівтвердих сортів – Гауда, Едамер, молодий Пармезан. Чим ароматніший сир – тим смачнішим буде печиво.
Складники
- 200 гр. твердого сиру “Гауда” або”Едамер” або взяти у співвідношенні 70/30 вищезгаданого та Пармезану.
- 50 гр. вершкового масла (нарізати кубиками)
- ¾ ст. борошна (склянка на 240 мл.)
- 2 ст.л. суміші з сухих трав (базилік, петрушка, кріп)
- пучка сухого часнику
- пучка солі
- 1-2 ст.л. молока
Приготування
- За допомогою кухонного комбайна або терки подрібнюємо шматочки сиру.
- Борошно, нарізане кубиками масло, сухі трави, часник та сіль з’єднуємо з сиром і подрібнюємо все в крихту.
- Якщо не використовуєте комбайн, руками перетріть масло з борошном в крихту, додайте сир і спеції.
- Влийте молоко і замісіть м’яке тісто. Сформовану кульку тіста загорніть в харчову плівку і покладіть на годину в холодильник.
- Розігрійте духову шафу до 180С °.
- Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт між двома листами пергаментного паперу. За допомогою ножа для піци наріжте тісто на квадратні крекери. У кожному печиві зробіть шпажкою кілька дірочок.
- Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером. Залишайте між крекерами простір, так як вони злегка підростуть. Випікайте в розігрітій духовці близько 10 хвилин до рум’яної скоринки. Крекери швидко підрум’янюються, тому краще далеко не відходити від духової шафи.
Смачного!
Рекомендована техніка:
One response