Запечена полядвичка з естрагоновим соусом

полядвичка

Один з моїх улюблених способів на приготування делікатної полядвички, характеру якій надає щедра порція груботовченого чорного перцю, котрий також можна замінити кольоровим. Та основне тут не прянощі, а правильна техніка приготування: швидке обсмажуванння на пательні та доведення до готовності в духовці. Залежно від товщини, запікання займає від 15 до 17 хв, після чого не піддавайтеся спокусі і дозвольте всім сокам рівномірно розподілитися поміж волокнами і лише тоді нарізайте м’ясо на порції.

Для натирання м’яса ні в якому разі не використовуйте мелений перець з пакетика, така печеня не матиме бажаного аромату, а лише гірчитиме. Тому якщо не маєте ступки чи млинка, загорніть горошини перцю в папір та подрібніть рукояткою ножа, молоточком або качалкою для тіста.

Якщо любите поєднання м’ясних страв з фруктами, разом з полядвичкою можна запекти кілька невеликих гілочок винограду, краще вибрати не надто солодкий сорт.

Досконалим доповненням до печені буде картопляне пюре та винний соус з естрагоном. Приготування таких соусів на базі вершків це прекрасна перевірка їхньої якості, бо гарної якості вершки ніколи не розшаровуються. Якщо Ви не впевнені, замість вершків можна використати сметану, розведену з невеликою кількістю бульйону (води) та столовою ложкою борошна. Такий соус довго уварювати не потрібно.

Інгредієнти:

на 3-4 порції:

*підготовка: 20 хв

*час термічної обробки: 15-17 хв

  • 500 гр полядвички
  • 1 ст.л. чорного (кольорового) перцю горошком
  • зубочок часнику
  • 1 ст.л. олії (+додаткова порція для смажіння)
  • 3/4 ч.л. солі

для соусу:

  • 200 мл вершків
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 цибулина
  • зубочок часнику
  • 1/4 ч.л. білого перцю
  • 4 гілочки естрагону
  • сіль за смаком

для подачі: запечений виноград, картопляне пюре

Готуємо: 

  1. Полядвичку перед приготуванням залишити при кімнатній температурі. Духовку розігріти до 190°С.
  2. М’ясо натерти сіллю, подрібненим часником, олією і наприкінці грубомеленим перцем. Дно розігрітої пательні вкрити тонким шаром олії, на сильному вогні обсмажити з усіх боків полядвичку до золотистого кольору, перекласти на деко для запікання, помістити в духовку на 15-17 хв (залежно від товщини). Разом з полядвичкою можна запекти виноград.
  3. Приготувати соус. На тій же пательні на повільному вогні підсмажити цибулю протягом 1-2 хв (не рум’янити), додати подрібнений зубочок часнику і влити вино, підігрівати 1-2 хв, додати вершки та білий перець. Довести соус до кипіння та уварити до бажаної густини, доправити за смаком, наприкінці додати подрібнену зелень.
  4. Вийняти м’ясо з духовки, перекласти на блюдо або дерев’яну дошку та залишити на 10 хв, не нарізати одразу!
  5. Полядвичку подавати з запеченим виноградом та картопляним пюре, щедро поливши соусом.

Рекомендована техніка:

cooker

Плита електрична EI6351XPC – Gorenje

CW28FCL

Сковорода CW28FCL – Gorenje

One response

  1. як такий шмат може запектися за 15 хв? це ж потрібно хоча 2 години, правильно?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *