Цей соус для тих, хто відчує неповторний аромат базиліку навіть на відстані 🙂 Для тих, хто закоханий у смак зеленої пряності. Без соусу песто італійська кухня точно втратила б частинку свого шарму. На щастя такого не сталось і італійці продовжують додавати песто до піци, пасти, салату, і навіть, супу. Саме тому, слоїчок з ароматним домашнім песто зовсім не буде зайвим на поличці вашого холодильника.
Складники
вихід – 150-200 мл.
- 3 скл. свіжого базиліка (листочків)
- 1/3 скл. + 2 ст.л. оливкової олії холодного віджиму
- 1/3 скл. кедрових горішків
- 1/2 скл. натертого пармезану Grana Padano
- 2-3 зубка часнику
- сіль, перець за смаком
Приготування
- Листочки базиліка промити та висушити паперовим рушником.
- У чашу подрібнювача покласти базилік, кедрові горішки, натертий пармезан, часник. Влити олію, окрім 2 ст.л. Сіль, перець додати за бажання. За налаштування помірної швидкості подрібнити інгредієнти. Додати олію, що залишилася. Силіконовою лопаткою очистити стінки подрібнювача. На високій швидкості емульсувати соус.
- Перекласти песто у слоїчок та зберігати у холодильнику.
Рекомендована техніка: