Які овочі та фрукти полюбляють тривалу заморозку?

7_simple_tips_to_freezing_your_food

Сучасні морозильні камери зі збільшеною місткістю, а також асортимент морозильних   скринь надають можливість заморожувати ще більше сезонних ягід, овочів і фруктів. Замість того, щоб переплачувати за імпортні продукти взимку, ви зможете насолодитись розмаїттям смаків не виходячи з дому. У процесі швидкої заморозки не руйнується клітинна структура продуктів, а вітаміни, мінерали та поживні речовини зберігаються на довше. Однак, задля найкращого результату, спершу слід визначити, які овочі та фрукти при заморожуванні не втрачають своїх смакових властивостей та не змінюють текстури. Отже, далі корисні рекомендації та поради з правильної заморозки.

Ягоди

(полуниця, малина, чорниця, смородина, аґрус, порічка, вишня)

frozen_cherries

Перед тим, як помістити ягоди у морозильну камеру, їх слід промити та ретельно просушити на паперових рушниках. Ягоди, які містять багато вологи і мають ніжну текстуру (малина, полуниця) при заморозці вкупі можуть перетворитись на груду фруктового пюре. Щоб ягідка зберегла свою неповторну форму, розкладіть кожну окремо на пласкій поверхні, застеленій харчовою плівкою або вощеним папером, і поставте тацю в морозильну камеру. Коли ягоди вистигнуть, перекладіть їх у контейнер. Заморозивши вдосталь улюблених сезонних ягід, будьте впевнені у тому, що взимку ви зможете не лише збагатити організм вітамінами, поживними речовинами, а й урізноманітнити раціон харчування. Експериментуйте з ягідними смузі, випікайте пироги з ягодами, варіть компоти, готуйте десерти і будьте здорові.

Фрукти

( персик, абрикос, слива, диня)

apricots

На відміну від ягід текстура фруктів після розморожування стане набагато м’якшою, але для приготування фруктового коктейлю це не має значення. Для заморозки обирайте стиглі плоди – промийте їх, висушіть на паперовому рушнику, відділіть від кісточки і відправляйте невеличкими порціями у морозильну камеру. Диню краще заморожувати у два етапи: спершу заморозити очищені від скоринки шматочки дині на піддоні, застеленому харчовою плівкою, а вже потім помістити скибки у контейнер для подальшого зберігання.

Овочі

(цвітна капуста, броколі, спаржева квасоля, зелений горошок, кукурудза, кабачок)

frozen_foods

Всі перераховані овочі полюбляють заморозку, але перед тим, як відправляти в морозильну камеру, їх потрібно бланшувати. Простими словами це не що інше, як відварити овочі в киплячій воді 2-5 хв. і швидко остудити у льодяній воді. Приблизний час бланшування для деяких овочів:

  • Суцвіття броколі – 3 хв.
  • Суцвіття цвітної капусти – 3 хв.
  • Початки кукурудзи -5 хв.
  • Спаржева квасоля – 3 хв.
  • Горошок очищений – 1-2 хв.

Надаючи перевагу швидкій заморозці сезонних овочів і фруктів, ми заощаджуємо і наш час, і дбаємо про свій гаманець.

Заморожуючи овочі, ягоди та фрукти дотримуйтесь декількох корисних порад:

  1. Зберігайте заморожені продукти порційно, так щоб кожну порцію використати за раз.
  2. Ведіть список продуктів, які ви зберігаєте у тривалій заморозці. Список легко переглянути, аби не купувати зайвого.
  3. Пам’ятайте, що не всі овочі і фрукти полюбляють заморозку. Не радимо заморожувати огірки, листки салату, стебла селери, яблука та інші фрукти і овочі, які містять забагато вологи.

Довірте їм якісну заморозку:  

Морозильні скрині Gorenje

Морозильні шафи Gorenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *