Складові:
- 125 г борошна
- 2 шт. яєць
- 125 мл. молока
- 2 ст.л. рослинного масла
- 300 мл. вершків 33-35%
- 50 г чорного шоколаду
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ст.л. рідкого гречаного меду
- 1 ч.л. розпушувача
- 3 ст.л. мигдалевих пластинок
- дрібка солі
Спосіб приготування:
1.В мисці змішати міксером молоко, яйця, рідкий мед, рослинну олію і сіль. Просіяти борошно з розпушувачем і добре перемішати тісто. Випікати рум’яні вафлі, приблизно по 4 хвилини.
2.Шоколад наламати і залити 100 мл. вершків. Поставити в мікрохвильову піч на 1, 5 хвилини при потужності 600 Ватт. Ретельно перемішати, повинен вийти густий соус. При необхідності можна додати ще трохи вершків, щоб довести соус до потрібної консистенції.
3.Залишок вершків збити в піну міксером. Мигдальні пластинки підрум’янити на сковороді без жиру. Для подачі полити гарячі вафлі шоколадним соусом, покласти збиті вершки і посипати мигдалем.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |