Прованський густий соус, який хоч і подають традиційно до страв з риби, створить чудову компанію до пасти, картоплі, і навіть може бути використаний в якості заправки до сандвіча або салату. Чимось схожий на майонез, тільки в рази смачніший, з ароматом печеного перцю.
Складові:
вихід: невеличкий слоїк
- 1 запечений болгарський перець
- 2 зубчики часнику
- 1 червоний гострий перець
- 2 перепелиних яйця
- 25 г домашніх сухарів
- 130-150 мл. оливкової олії
- сіль і перець за смаком
Готуємо:
- Перець запекти на електричному грилі. Щойно спечений перець перекласти в щільний пакет і залишити на пару хвилин. Зняти з перця шкірку і видалити насіння.
- У чашу блендера скласти нарізаний часник, запечений перець, крупно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідного стану. Посолити і поперчити, додати сухарі, яйця і трошки оливкової олії. Все ще раз збити. Далі тоненькою цівкою потроху вливати оливкову олію, продовжуючи збивати соус.
- Готовий соус перекласти в слоїк і охолодити в холодильнику. Можна зберігати 2-3 дні, але, як правило, соус швидко зникає. Капусту броколі відварити до готовності, полити соусом “руй” і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |