Соус “руй” з капустою броколі

sous ruy

Прованський густий соус, який хоч і подають традиційно до страв з риби, створить чудову компанію до пасти, картоплі, і навіть може бути використаний в якості заправки до сандвіча або салату. Чимось схожий на майонез, тільки в рази смачніший, з ароматом печеного перцю.

Складові:

вихід: невеличкий слоїк

  • 1 запечений болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний гострий перець 
  • 2 перепелиних яйця
  • 25 г домашніх сухарів
  • 130-150 мл. оливкової олії
  • сіль і перець за смаком

Готуємо:

  1. Перець запекти на електричному грилі. Щойно спечений перець перекласти в щільний пакет і залишити на пару хвилин. Зняти з перця шкірку і видалити насіння.
  2. У чашу блендера скласти нарізаний часник, запечений перець, крупно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідного стану. Посолити і поперчити, додати сухарі, яйця і трошки оливкової олії. Все ще раз збити. Далі тоненькою цівкою потроху вливати оливкову олію, продовжуючи збивати соус.
  3. Готовий соус перекласти в слоїк і охолодити в холодильнику. Можна зберігати 2-3 дні, але, як правило, соус швидко зникає. Капусту броколі відварити до готовності, полити соусом “руй” і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Електричний гриль KR1800EPRO

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *