Існує багато рецептів і варіацій цієї страви, але для приготування справжнього
рататуя вам знадобиться лише набір основних продуктів: томати, солодкий перець,
цукіні або кабачки, баклажани, а також часник, пряні трави і оливкова олія. Одним із
найпоширеніших є спосіб, який полягає в тому, що всі овочі тушкуються разом в
томатному соусі.
Складові:
- 2 цукіні
- 2 баклажани
- 4 помідори
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л оливкової олії
- 2-3 гілочки петрушки
- 2-3 гілочки чебрецю
Для соусу:
- 2 солодких перця
- 2 смужки гострого перцю
- 1 цибулина
- 4 помідори
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець за смаком
Готуємо
- Цибулю порізати і обсмажити в оливковій олії на пательні. Додати нарізаний кубиками солодкий перець. Продовжити обсмажування.
- Гострий перець почистити від насіння, порізати на маленькі шматочки і додати в пательню.
- Помідори обдати окропом, зняти шкірку і натерти на тертушку. Відправити в пательню. З двох гілочок чебрецю зняти листочки і додати їх до соусу. Виправити на сіль та перець, залишити овочі тушкуватись ще пару хвилини. Готовий соус збити за допомогою блендера в однорідну масу та перелити в форму, в якій буде запікатися рататуй.
- Цукіні, баклажани і помідори нарізати на однакові кружальця. Викласти в форму з соусом, чергуючи овочі.
- В окремій посудині змішати подрібнений часник, петрушку, оливкову олією та готовою сумішшю полити овочі.
- Розігріти духову шафу до 200 градусів. Покласти гілочку чебрецю поверх рататуя. Випікати 35-40 хвилин.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Elza Brook
|
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.
|