Деякі смаки та інгредієнти – дивують. Цей коктейль просто фантастичний феєрверк. Кожна складова – дивовижна сама по собі. Судячи по кольору, може здатися, що цей напій жіночий. Та його смак оцінять і чоловіки.
Інгредієнти:
Коктейль:
2 зрілих інжири (розрізати на 4 частини)
40 мл світлого рому
10 мл абрикосового лікеру
10 мл настоянки «allspice dram»
20 мл лимонного соку
Сироп із кмину:
½ чашки води
½ чашки цукру
3-4 гілочки свіжого кмину
Настоянка «allspice dram»:
1 чашка світлого рому
¼ чашки духмяного перцю
1 гілочка кориці
1 ¼ чашки води
½ чашки коричневого цукру
Приготування:
Простий сироп із кмину.
У невеликому сотейнику змішайте цукор та воду у пропорції 1:1. На середньому вогні розчиніть цукор та приберіть з вогню. Додайте гілочки кмину і залиште на 15 хвилин. Потім приберіть кмин та дайте сиропу повністю охолонути. Зберігати сироп у холодильнику можна близько 1 місяця.
Настоянка «allspice dram».
За допомогою ступки, чи кавомолки подрібніть духмяний перець. Пересипте його у невелику банку та залийте ромом. Періодично струшуйте баночку протягом 4х днів. На 4й день додайте гілочку кориці, розломивши її на де-кілька частин. Продовжуйте настоювати протягом 12 днів. Після 12 днів процідіть все через марлю (можна де-кілька разів, або скористайтеся фільтрами для кави).
В каструлі нагрійте воду та цукор до розчинення. Додайте сироп у пряну настоянку, та дайте постояти кілька днів.
Якщо ви не маєте скільки терпіння, можна скористатися «експрес варіантом»:
Подрібнений духмяний перець та гілочку кориці проваріть на середньому полум’ї у сотейнику близько 15 хвилин. Потім додайте цукор, тільки-но він розчиниться – вимикайте. Дайте суміші охолонути та додайте ром. Залиште настоятися мінімум на годину, та процідіть.
Коктейль.
У металевому шейкері змішайте інжир та сироп із кмину, та добре розімніть за допомогою мадлера (товкушки). Потім, додайте лід.
Після цього налийте в шейкер ром, лікер, сік та настоянку. Добре струсіть. Процідіть та розлийте в 2 бокали. До бокалу можете додати шматочок льоду та додати гілочку кмину.
Рекомендована техніка:
|
|