Паста з овочами та лимонним соусом

gorenie-7_water

Сьогодні справжнє свято на вулицях пастоманів, адже готуємо смачний, а ще простий і по-справжньому літній соус до пасти.
На 3-4 порції:

  • паста
  • 1 морквина
  • 1 стебло селери
  • 1 кабачок/цукіні
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 300 мл. вершків 15-20%
  • 120 г. моцарели або іншого твердого сиру
  • цедра 1 лимона
  • сік 1/2 лимона
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. оливкової олії + для подачі
  • щіпка базиліку/чебрецю
  • тертий пармезан для подачі

Готуємо:

  1. У комбайні або вручну подрібнити овочі. Розігріти оливкову олію у сотейнику, додати овочі і готувати їх хвилин 7, періодично помішуючи. Влити в сотейник вершки, додати базилік, сіль і перець. Продовжувати готувати на невеликому вогні ще хвилин 5-7.
  2. Пасту відварити до стану al dente, що свідчить про ступінь готовності пасти, коли зберігається відчутна внутрішня пружність текстури.
  3. У сотейник всипати подрібнений сир і перемішати до розчинення сиру в соусі. Подрібнити соус за допомогою блендерної насадки, але не до однорідності.
  4. Пасту змішати з соусом, додати цедру і сік лимона. Перемішати до об’єднання інгредієнтів.
  5. Подавати до столу, присипавши натертим пармезаном.
    Смачного!

Рекомендована техніка:

Газова варильна поверхня Gorenje G65W

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *