Моя мама і готує, і фотографує

rakushki

Маленький Тимофій знає про кухню та приготування страв більше за своїх однолітків, адже у його мами надзвичайна професія фуд-стиліста і фуд-фотографа. Те, що лишається поза кадром смачних страв, і є найбільш цінним і незабутнім. Фото передає не лише щире захоплення малечі від дивного процесу перетворення грудки сиру на дрібненькі кучеряві стружки, а й задоволення, яке отримуєш, коли для мами ти – найкращий помічник.

conchiglioniЗ-поміж основних інгредієнтів страви є конкільоні, це такий різновид пасти, який по формі схожий на мушлю. Малеча буде у захваті 🙂 Так приготування разом з дітками перетворюється у справжню гру – мушлі фаршируються начинкою, страва щедро посипається натертим сиром і запікається в духовці.

З радістю ділимось рецептом фаршированих мушель конкільоні, який достойний стати улюбленим у вашій родині.

Складові

на 6 порцій:

  • 30-35 штук мушель-конкільоні
  • 400 г фаршу з нежирної відвареної телятини
  • 150-200 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 цибулини
  • 2-3 зубчики часнику
  • 100 мл вершків
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 100 г шпинату
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Готуємо

  1. Відварену телятину перемолоти в фарш. Цибулю обсмажити на оливковій олії, додати її до м’яса і перемішати. Шпинат помити, висушити, дрібно порізати і додати до фаршу. Фарш посолити і поперчити за смаком.
  2. Мушлі відварити до напівготовності – 5-7 хвилин.
  3. Доки варяться конкільоні, приготувати соус. Збити вінчиком яйце, влити вершки і додати томатну пасту. Ще раз гарненько збити.
  4. Фарширувати мушлі м’ясною начинкою. Акуратно скласти конкільоні з фаршем в форму. Залити готовим соусом і присипати зверху тертим сиром.
  5. Розігріти духовку до 180°С градусів. Накрити форму фольгою і запікати 30-40 хвилин. Зняти фольгу і випікати ще 10 хвилин.

meat

Смачного!

Elza Brook

 

 

Фуд-фтограф і фуд-стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *