Грибний суп пюре з цвітною капустою та фетою

Gribniy sup-pyure

Серед страв, які я по-справжньому обожнюю, завжди знайдеться місце супам пюре. Вони ніжні, смачні, та й приготувати їх можна з більшості овочів. Достатньо мати хороший блендер і бажання готувати.

Для 3-4х порцій знадобиться

  • 300 г печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 1 цибулина
  • 300 г цвітної капусти
  • сіль і перець за смаком
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 100 г сиру фета
  • насіння гарбуза і льону для подачі
  • зелень для подачі
  • 300 мл. води (або молока)
  • 200 мл. вершків
  • пучка чебрецю

Приготування

  1. Гриби нарізати пластинками. Цибулю і часник мілко подрібнити. Капусту розібрати на суцвіття.
  2. У сотейнику розігріти масло, припустити цибулю і часник. Додати гриби і обсмажувати 2-3 хвилини, відразу посолити, поперчити і додати чебрець.
  3. Всипати у сотейник капусту, влити воду і довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин.
  4. За допомогою блендера збити суп до кремової консистенції.  Додати вершки і ще раз збити блендером.
  5. Сир нарізати кубиками. Суп розлити по тарілках, в кожну додати шматочки фети. Збризнути оливковою олією, присипати насінням, прикрасити зеленню і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендер з функцією нагріву Gorenje BS 1600 E

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *