Лимонний кекс з ягодами

лимонный_кекс_с_ягодами1

Простий у приготуванні, ніжний і повітряний, м’який і в міру солодкий кекс з приємною кислинкою ягід. Лимонна нотка освіжає, а кремова шапочка зі збитих вершків надає вишуканого вигляду.

Інгредієнти для кексу 11 х 26 см

10-12 порцій

  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г цукру
  • 1 ст. л. лимонної цедри
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 150 г борошна +1 ч. л. розпушувача
  •  60 г мигдального борошна *
  • 120 г натурального йогурту або сметани
  • 150 г свіжих або заморожених ягід (наприклад, ожина і лохина)

* Мигдальне борошно можна приготувати в домашніх умовах, змоловши невеликими порціями мигдальні пелюстки з невеликою кількістю цукру ( цукор додавати той, що зазначений в рецептурі)

Приготування:

  1. У чаші міксера збити масло, цукор і лимонну цедру до світлого кольору і кремової текстури.
  2. По одному додати яйця, продовжуючи збивати до повного об’єднання.
  3. Вручну лопаткою порціями підмішати просіяне разом з розпушувачем борошно,додати мигдальне борошно і йогурт, акуратно розмішати тільки до об’єднання і отримання густого тіста.
  4. Розігріти духову шафу до 170°С. Дно форми для кексу 11х26 см застелити вощеним папером.
  5. У форму рівним шаром викласти 1/3 тіста, поверх укласти половину ягід. Викласти половину тіста і залишок ягід, і знову тісто. Розрівняти поверхню.
  6. Випікати в розігрітій духовці 60-70 хвилин або до зарум’янювання і готовності. Дістати з духовки, залишити в формі на 10 хвилин.
  7. Тим часом приготувати сироп:
    • 1 ст. л. лимонного соку
    • 1 ст. л. води
    • 30 г цукру
  8. Змішати всі інгредієнти в маленькій каструлі, поставити на середній вогонь і, помішуючи, дати розчинитися цукру і довести суміш до кипіння. Зменшити вогонь і варити сироп ще пару хвилин. Зняти з вогню, дати охолонути 5 хвилин.
  9. Полити гарячим сиропом поверхню кексу. Дати постояти ще 20 хвилин. Потім кекс можна витягти з форми і дати повністю охолонути.
  10. Приготувати крем (за бажання):
    • 1 ст. л. цукрової пудри
    • 50 г ягід
    • 250 мл вершків жирністю 35%
  11. Цукрову пудру змішати з ягодами, злегка розім’яти виделкою. Вершки збити до утворення середніх піків. Ложкою підмішати до них ягоди, злегка розмішати. На повністю охолоджений кекс викласти збиті вершки з ягодами. Подавати відразу ж. У такому вигляді бажано вжити кекс в цей же день. Кекс без збитих вершків може зберігатися кілька днів в щільно закритому контейнері або загорнутим в харчову плівку.

лимонный_кекс_с_ягодами

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2B

Кухонний комбайн Gorenje MMC1500BK

Катерина Перера

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *