Рецепт будда-боулу з кімчі

Будда-боул із кімчі на тлі синьої стільниці.

Корисна, проста страва, у якій є все, що потрібно! Цей легкий у приготуванні будда-боул із кімчі вразить смаком навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти для боулу

  • 140 г червоного рису
  • 300 г суцвіття броколі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,25 ч. л. солі
  • 0,25 ч. л. чорного перцю
  • 200 г кімчі
  • 4 ст. л. зерен кукурудзи, смажених

Інгредієнти для заправки з тахіні

  • 60 г тахіні
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 зубчик часнику, натертий
  • 0,25 ч. л. солі
  • 0,25 ч. л. чорного перцю
  • 1,5 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. кленового сиропу
  • 2 ст. л. холодної води
  • 2 ст. л. оливкової олії

Інструкції

Відваріть 140 г червоного рису в каструлі з підсоленим окропом протягом 15–20 хвилин на середньому вогні. Додайте до 300 г броколі 2 столові ложки оливкової олії, 0,25 чайної ложки солі та 0,25 чайної ложки чорного перцю, а потім рівномірно розподіліть їх на змащеному деку. Запікайте броколі за температури 200 °C з увімкненою вентиляцією протягом 15 хвилин або доки краї не підрум’яняться та стануть хрусткими. Поки броколі смажаться, підготуйте заправку з тахіні, змішавши в маленькій чаші 60 г тахіні, 1 ч. л. діжонської гірчиці, 1 подрібнений зубчик часнику, 0,25 чайної ложки солі та 0,25 чайної ложки чорного перцю. Додайте 1,5 столової ложки лимонного соку, 1 столову ложку кленового сиропу, 2 столові ложки холодної води та 2 столові ложки оливкової олії, а потім збийте до однорідності. Рівномірно розподіліть між двома мисками приготований червоний рис, смажені броколі та кімчі, посипте хрусткими зернами кукурудзи та полийте заправкою з тахіні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *