Корисна, проста страва, у якій є все, що потрібно! Цей легкий у приготуванні будда-боул із кімчі вразить смаком навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти для боулу
- 140 г червоного рису
- 300 г суцвіття броколі
- 2 ст. л. оливкової олії
- 0,25 ч. л. солі
- 0,25 ч. л. чорного перцю
- 200 г кімчі
- 4 ст. л. зерен кукурудзи, смажених
Інгредієнти для заправки з тахіні
- 60 г тахіні
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 зубчик часнику, натертий
- 0,25 ч. л. солі
- 0,25 ч. л. чорного перцю
- 1,5 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. кленового сиропу
- 2 ст. л. холодної води
- 2 ст. л. оливкової олії
Інструкції
Відваріть 140 г червоного рису в каструлі з підсоленим окропом протягом 15–20 хвилин на середньому вогні. Додайте до 300 г броколі 2 столові ложки оливкової олії, 0,25 чайної ложки солі та 0,25 чайної ложки чорного перцю, а потім рівномірно розподіліть їх на змащеному деку. Запікайте броколі за температури 200 °C з увімкненою вентиляцією протягом 15 хвилин або доки краї не підрум’яняться та стануть хрусткими. Поки броколі смажаться, підготуйте заправку з тахіні, змішавши в маленькій чаші 60 г тахіні, 1 ч. л. діжонської гірчиці, 1 подрібнений зубчик часнику, 0,25 чайної ложки солі та 0,25 чайної ложки чорного перцю. Додайте 1,5 столової ложки лимонного соку, 1 столову ложку кленового сиропу, 2 столові ложки холодної води та 2 столові ложки оливкової олії, а потім збийте до однорідності. Рівномірно розподіліть між двома мисками приготований червоний рис, смажені броколі та кімчі, посипте хрусткими зернами кукурудзи та полийте заправкою з тахіні.