Сьогодні у нас смачна і ароматна випічка. Цей хліб/кекс відмінно підійде до будь-якого м’якого крем-сиру або ж паштету. Ніжний, з трохи вологою серцевиною. Готується, як завжди, дуже швидко.
Складові на 4 порції:
- 3 яйця
- 1 середній кабачок
- 2 ст. л. цукру
- пів склянки рослинної олії
- 2 склянки борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- пучка солі й перцю
- 1/2 ч. л. кориці
- 2/3 склянки мелених горіхів
- 1 ч. л. сухих італійських трав
Готуємо:
- Яйця збити міксером до світло-жовтого кольору. Продовжуючи збивати додати цукор і олію.
- Середній кабачок очистити від шкірки, нарізати на маленькі кубики. Додати в яєчну суміш, перемішати, всипати сухих італійських трав.
- Борошно просіяти, додати пучку солі, корицю і розпушувач. Перемішати.
- Поєднати борошно з яєчною сумішшю, інтенсивно розмішати.
- Горіхи подрібнити в чаші блендера і обсмажити на сухій пательні до золотистого кольору. Дати охолонути та додати в тісто. Вимішувати тісто міксером 2-3 хв.
- Розігріти духову шафу до 175 С. У прямокутну високу форму покласти лист пергаменту так, щоб він покривав дно і бортики. Викласти тісто, розрівняти поверхню. Накрити кришкою або листом фольги. Поставити в духовку, випікати близько години, доки зубочистка не стане виходити з тіста сухою. Не виймаючи з форми дати кексу охолонути, а потім розкласти в порційні тарілки і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |