Міфи та правда про індукційні варильні поверхні

omniflex-2018_key-visual.jpg

У порівнянні з іншими способами приготування їжі індукційна технологія є відносно новою. Можливо, саме тому з нею пов’язано так багато міфів і непорозумінь, зокрема поширюється байка про те, що індукційні варильні поверхні небезпечні. Ми підготували кілька найпопулярніших міфів, які необхідно зруйнувати.

Коротко про готування на індукційній варильній поверхні

Перш ніж ми перейдемо до руйнування міфів, коротко розповімо про те, як насправді відбувається готування за допомогою індукції. Це спосіб приготування їжі, за якого використовується електромагнітна енергія. Електромагнітна реакція відбувається виключно між пальником і залізними часточками в посуді, тобто варильна поверхня не генеруватиме тепло, якщо на ній не буде каструлі чи сковорідки.

МІФ 1: індукційні варильні поверхні небезпечні

Це чи не найбільш розповсюджений міф, початок якому дав той факт, що індукційні варильні поверхні випромінюють низькочастотну радіацію. Це правда, але численні наукові дослідження щоразу доводять, що генероване за допомогою індукції магнітне поле не загрожує здоров’ю користувачів. Навпаки, індукційні варильні поверхні вважаються одними з найбезпечніших, адже унеможливлюють опіки, загоряння, витік газу та вдихання випарів пального. Скільки разів ви в паніці бігли назад додому, боячись, що не вимкнули газову плиту? Ви забудете про цей страх, придбавши індукційну варильну поверхню, яка вимикається автоматично завдяки інтелектуальним датчикам.

МІФ 2: готування за допомогою індукції поступається газу в потужності й контролю

Ні. І ще раз ні. Індукція забезпечує більшу потужність і швидкість, адже нагріває безпосередньо посуд і з мінімальними витратами енергії, тоді як у газових плитах тепло поширюється далеко за стінки посуду. Індукційні варильні поверхні швидше реагують на зміну температури, даючи вам змогу ефективно контролювати рівень нагрівання. У порівнянні з газовими плитами індукційні варильні поверхні швидші й точніші.

МІФ 3: доведеться витратити купу грошей на новий посуд

У минулому це дійсно було так, але сьогодні більшість посуду на ринку придатна для готування за допомогою індукції. Цілком імовірно, що у вас уже є посуд, який підходить для індукційних варильних поверхонь, адже всі чавунні, емальовані чавунні вироби та майже весь посуд із нержавіючої сталі мають магнітний шар на дні. Якщо ви сумніваєтеся, спробуйте провести простий тест. Якщо магніт для холодильника пристає до дна каструлі, вона придатна для індукції.
І взагалі індукційні варильні поверхні допомагають заощаджувати, адже, у порівнянні з газовими або електричними плитами, вони ефективніші та використовують більшу кількість згенерованої енергії. Тобто ви не витратите, а зекономите купу грошей.

Індукційна варильна поверхня Gorenje

МІФ 4: скло індукційної варильної поверхні легко б’ється

Цей міф також заснований на минулому, коли випадкове падіння посуду на індукційну варильну поверхню могло її пошкодити. Сучасні варильні поверхні виготовляються з надзвичайно міцного та надійного гартованого керамічного скла, здатного зокрема витримувати критично високу температуру, тож про появу подряпин і деформацій можете не хвилюватися.

МІФ 5: готувати на індукційній варильній поверхні складно

Кожен, хто тільки починав готувати за допомогою індукції, мав цей страх. Звісно, для того щоб навчитися поводитися з цією варильною поверхнею, потрібен час, але хіба в житті буває інакше? Згадайте, як ви починали готувати на газовій плиті. Скільки разів ваша страва підгорала або виявлялася не до кінця готовою? Чи ви відразу навчилися вгадувати з правильною температурою та часом приготування? Повірте, завдяки величезній кількості інтуїтивних технологій і функцій сучасних індукційних варильних поверхонь процес навчання видасться вам приємною прогулянкою в парку (зі смаколиками, приготовленими на вашій новій плиті). Є ще одна проблема, про яку варто сказати. Щойно ви почнете готувати на індукційній варильній поверхні, ви більше ніколи не захочете повертатися до інших плит.

Індукційні варильні поверхні пройшли довгий шлях. Ці енергоефективні, прості в очищенні та швидкі кухонні помічники розвиваються з такою швидкістю, що з часом зможуть стати повноцінними шеф-кухарями. Індукційна варильна поверхня IS645BSC Gorenje, наприклад, має функцію AutoDetect, яка автоматично визначає положення посуду й активує нагрівання відповідно до його розміру. Таймер «3 в 1» дає змогу перевіряти час, що залишився до кінця приготування, безпосередньо на варильній поверхні, а режим IQboil доводить їжу до температури кипіння та підтримує її надалі. Тож який наш висновок щодо індукційних варильних поверхонь? Час відкинути всі міфи, пов’язані з ними, і нарешті почати готувати по-справжньому легендарні страви!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *