Як досягнути максимальної поживності страв

nutritional-value-of-your-food

Ви купили найкраще авокадо, заповнили холодильник капустою й запаслися суперфудами.
Але чи знаєте ви, як зберегти більшість поживних речовин у вашій здоровій їжі?

1.Чим коротший шлях до вашого столу, тим краще!

Найбільше зниження вмісту вітамінів і мінералів відбувається в проміжку між збором і вживанням продуктів. Саме тому краще вибрати місцеву їжу — якщо не з власного саду, то з ферми поблизу.

2.Холодильник чи кімнатна температура?

Хоч це може здатися безпечнішим вибором, зберігання їжі в холодильнику не завжди найкращий варіант.
Помідори, картоплю, цибулю й часник слід зберігати при кімнатній температурі.
Те ж саме стосується всіх тропічних фруктів, зокрема й бананів.

3.Не бійтеся морозильної камери.

Якщо ви вже знаєте, що не будете використовувати продукти відразу, краще їх заморозити.
Заморожені фрукти й овочі зберігають більше вітамінів і мінералів, ніж ті, що зберігаються зовні або в холодильнику.
Також можна зберегти смак і користь свіжих ароматичних трав, якщо тримати їх нарізаними й замороженими всередині кубиків льоду.

4.Приготовлені чи сирі?

Щоб максимально збільшити кількість поживних речовин у їжі, потрібно дізнатися, які продукти краще їсти сирими (наприклад, броколі або руколу), а які краще приготувати (наприклад, спаржу, квасолю й картоплю).

5.Використовуйте технології.

Технології можуть стати в пригоді, коли потрібно зберегти їжу якомога поживнішою.
Пошукайте шухляди для овочів зі спеціальним освітленням і механізмом регулювання вологості, які забезпечать свіжість ваших фруктів та овочів протягом тривалішого періоду та збережуть більше мінералів і вітамінів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *