Овочі на грилі з соусом песто

19_22920_water

4 порції

  • 3 червоних перці
  • 3 цукіні
  • 2 качани цикорію
  • 600 г помідорів чері
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • грудки морської солі
  • свіжозмелений чорний перець

для соусу песто:

  • 45 г базиліку, грубо нарізаного
  • 1 зубчик часнику, видавлений через прес
  • 30 г тертого пармезану
  • 30 г кедрових горіхів, подрібнених
  • 60 мл оливкової олії холодного віджиму

1.Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі + робота вентилятора», задайте температуру 200°С.

2.Перці розріжте навпіл, вийнявши насіння, кожну половинку розріжте повздовж на 3-4 частини. Цукіні наріжте тонкими кружальцями. Цикорій розріжте повздовж на 4 частини. У великій мисці змішайте всі овочі й оливкову олію та перекладіть масу на деко. Помістіть деко в духовку на верхній рівень і готуйте 4-5 хвилин, помішайте й готуйте ще 4 хвилини.

3.Поки овочі готуються, зробіть соус песто: усі інгредієнти для соусу добре перемішайте в скляній банці. Цей соус можна зберігати на верхній полиці холодильника цілий тиждень. Перекладіть овочі назад на таріль, посипте сіллю, поперчіть і подавайте з песто.

Рекoмендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLI

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *