Пізній обід, вечеря або перекус. Цей салат із зеленою сочевицею, оливками каламата, свіжим огірком, фетою та швидкою в приготуванні вінегретною заправкою подається холодним і підходить для будь-якої події в будь-яку пору року.
Інгредієнти:
● 200 г зеленої сочевиці
● 2 лаврових листи
● шкірка 2 лаймів
● 1 великий огірок
● 250 г помідорів чері
● 120 г оливок каламата
● 100 г сиру фета
● 2 ст. л. бальзамічного оцту
● 3 ст. л. соєвого соусу
● 3 зубчики часнику
● 70 мл оливкової олії
Помістіть 200 г промитої зеленої сочевиці в каструлю. Протягом 2–3 хвилин підсмажуйте сочевицю без олії на великому вогні. Додайте 2 лаврових листи, шкірку 2 лаймів і 1 зубчик часнику. Залийте 600 мл води, розмішайте й накрийте кришкою. Готуйте протягом 20 хвилин. Обережно вийміть ароматні спеції з каструлі та злийте воду з приготовленої сочевиці. Дайте охолонути. Тим часом наріжте великий огірок тонкими скибочками. Розділіть на четвертини 250 г помідорів чері. У малій чаші змішайте 2 ст. л. бальзамічного оцту, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 терті зубчики часнику та 70 мл оливкової олії. Помістіть приготовлену й охололу сочевицю у велику салатницю. Додайте скибочки огірка, четвертини помідор чері та 120 г оливок каламата. Полийте приготовленою вінегретною заправкою та гарно змішайте. Посипте фетою та подавайте.