Цей пиріг досить традиційний, зі звичним поєднанням смаків – капусти та дріжджового тіста. Чудовий варіант бюджетної випічки, адже пиріг виходить чималим. На смак цілком самодостатній, гарно поєднується з курячим бульйоном. Можна проекспериментувати з начинкою і додати до капусти зварених круто та нарізаних яєць або зелені. Вершечок пирога можна посипати насінням кунжуту, вийде і симпатично, і корисно. Готовий пиріг можна порційно заморозити, загорнувши в харчову плівку, а потім просто розігріти в мікрохвильовій печі. Смак пирога залишеться незмінним.
Складові:
- 500 г борошна
- 1 кг капусти
- 1 цибулина
- 20 мл. молока
- 2 шт. яєць
- 100 г вершкового масла
- 1 ст.л. рослинної олії
- 50 гр. свіжих дріжджів
- 2 ч.л. цукру
- Сіль, чорний перець
Спосіб приготування:
1.В чашу кухонного комбайну просіяти борошно. Зробити в ньому поглиблення і розкришити в лунку дріжджі. Посипати їх цукром, залити теплим молоком і присипати зверху борошном. Миску накрити і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
2.Насадкою гаком почати місити тісто на мінімальній швидкості. Розтопити масло і влити його в тісто. Додати пів чайної ложки солі. Продовжувати вимішувати тісто 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним і не збереться в кулю. Накрити миску рушником і залишити в теплі на 1 годину.
3.Для начинки дрібно порізати очищену ріпчасту цибулю і тонко нашаткувати капусту. Розігріти рослинне масло в мультиварці і обсмажити цибулю до прозорості. Додати капусту, посолити, поперчити і перемішати. Тушкувати близько 40 хвилин, поки не випарується вся рідина. Начинку остудити і змішати з одним сирим яйцем.
4.Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини. Розкачати в прямокутники приблизно 50 на 30 сантиметрів. Покласти одну частину тіста на змащене жиром деко . Яйце збити вінчиком і змастити ним тісто. Викласти рівним шаром капустяну начинку, залишивши вільними краї по 0,5 см. Накрити другою частиною тіста і защипнути краї. Кілька разів наколоти пиріг виделкою, накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Змастити верх пирога яйцем і випікати при температурі 190 градусів 20 хвилин. Остудити пиріг під вологим рушником і подавати теплим з курячим бульйоном.
Рекомендована техніка: