Чорничні мафіни

collage muffin

Коли в один холодний осінній або зимовий день так захочеться відчути подих теплого літа з ароматом чорниць і лимонної цедри, знайдіть цей рецепт і порадуйте себе й близьких домашніми смаколиками. З усіх ягід чорниця ідеально підходить для довготривалого зберігання, маю на увазі швидку заморозку. Якщо ця ягода одна з ваших найулюбленіших – не зволікайте і відправляйте частину сезонних плодів у морозилку. Коли додаєте чорниці у випічку, їх не потрібно розморожувати, що зекономить ваш час.

для 12 мафінів

  • 1 ¼ ст. борошна ( міра стакана – 240 мл.)
  • ½ ч.л. розпушувача для тіста
  • ¼ ч.л. харчової соди
  • 2 шт. яєць
  • 1 ст. цукру ( міра стакана – 240 мл.)
  • 70 гр. вершкового масла (розм’яклого)
  • 1 ч.л. екстракту ванілі або 2-3 краплі ванільного ароматизатору.
  • ½ ст. сметани
  • цедра одного лимона
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст. заморожених чорниць

За бажання готові мафіни можна перетворити у капкейки

Крем із фреш-сиру

  • 120 г сиру Філадельфія
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ст.л. вершкового масла ( кімнатної температури)
  • пару крапель кондитерського барвника

blueberry miffins

Готуємо

1.Розігріваємо духову шафу до 180С°. Змащуємо форми для мафінів (кексів) вершковим маслом. Якщо бажаєте випікати у формочках з пергаменту, то маслом змащувати форму для кексів не потрібно.

2.Змішуємо сухі інгредієнти у окремій ємкості (просіяне борошно, розпушувач, сода)

3.Перетираємо масло з цукром у гладку текстуру (вручну або за допомогою комбайна) Додаєм яйця і вимішуємо до об’єднання. Не забуваємо про ванільний екстракт чи ароматизатор. Поєднуємо рідке тісто з сухими інгредієнтами і вимішуємо до зникнення грудочок. Додаєм сметану, цедру лимона і сік, перемішуємо.

4.У тісто додаємо чорниці. Готове тісто для мафінів розливаємо по формах, заповнюючи на 2/3 . Випікаємо у розігрітій духовці поки верхівки мафінів не підрум’яняться ( приблизно 20-25 хвилин, в залежності від обраної форми)

5.Приготувати крем для капкейків дуже легко: достатньо лише збити міксером всі складники до гладкої текстури і охолодити готовий крем. Прикрасити верхівки мафінів кремом за допомогою формовочної насадки.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2W-1

Кухонний комбайн Gorenje MMC 800 W

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *