Коли в один холодний осінній або зимовий день так захочеться відчути подих теплого літа з ароматом чорниць і лимонної цедри, знайдіть цей рецепт і порадуйте себе й близьких домашніми смаколиками. З усіх ягід чорниця ідеально підходить для довготривалого зберігання, маю на увазі швидку заморозку. Якщо ця ягода одна з ваших найулюбленіших – не зволікайте і відправляйте частину сезонних плодів у морозилку. Коли додаєте чорниці у випічку, їх не потрібно розморожувати, що зекономить ваш час.
для 12 мафінів
- 1 ¼ ст. борошна ( міра стакана – 240 мл.)
- ½ ч.л. розпушувача для тіста
- ¼ ч.л. харчової соди
- 2 шт. яєць
- 1 ст. цукру ( міра стакана – 240 мл.)
- 70 гр. вершкового масла (розм’яклого)
- 1 ч.л. екстракту ванілі або 2-3 краплі ванільного ароматизатору.
- ½ ст. сметани
- цедра одного лимона
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ст. заморожених чорниць
За бажання готові мафіни можна перетворити у капкейки
Крем із фреш-сиру
- 120 г сиру Філадельфія
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 2 ст.л. вершкового масла ( кімнатної температури)
- пару крапель кондитерського барвника
Готуємо
1.Розігріваємо духову шафу до 180С°. Змащуємо форми для мафінів (кексів) вершковим маслом. Якщо бажаєте випікати у формочках з пергаменту, то маслом змащувати форму для кексів не потрібно.
2.Змішуємо сухі інгредієнти у окремій ємкості (просіяне борошно, розпушувач, сода)
3.Перетираємо масло з цукром у гладку текстуру (вручну або за допомогою комбайна) Додаєм яйця і вимішуємо до об’єднання. Не забуваємо про ванільний екстракт чи ароматизатор. Поєднуємо рідке тісто з сухими інгредієнтами і вимішуємо до зникнення грудочок. Додаєм сметану, цедру лимона і сік, перемішуємо.
4.У тісто додаємо чорниці. Готове тісто для мафінів розливаємо по формах, заповнюючи на 2/3 . Випікаємо у розігрітій духовці поки верхівки мафінів не підрум’яняться ( приблизно 20-25 хвилин, в залежності від обраної форми)
5.Приготувати крем для капкейків дуже легко: достатньо лише збити міксером всі складники до гладкої текстури і охолодити готовий крем. Прикрасити верхівки мафінів кремом за допомогою формовочної насадки.