Абрикосовий джем

apricot_jam

Для всіх тих, хто як і я розділяє думку, що краще влітку з’їсти якомога більше ягід та фруктів, а не витрачати час на їх консервування, для кого винятком може стати лише абрикосовий джем, цей простий рецепт присвячується 🙂 Чому саме абрикоси, запитаєте Ви? Для мене це смак літа в кожному, підрум’яненому сонечком, соковитому плоді. Саме цього смаку взимку не знайти… В заморозці абрикоси втрачають свій аромат, а от при швидкій термічній обробці зберігають насичений смак літа. І колір залишається таким теплим, живим і солодким.

Для 4-5 слоїчок по 350-400 мл. знадобиться:

  • 2 кг. щільних абрикос (не переспілих)
  • 1,6 кг. цукру
  • сік 2х лимонів
  • палички кориці (за бажання)
  • вершкове масло для змащення дна каструлі
  1. Знайдіть придатну для приготування джему каструлю, краще з нержавіючої сталі. Дно каструлі змастіть вершковим маслом.
  2. Підготуйте абрикоси: промите їх та просушіть. Розділіть на половинки, вийміть кісточки.
  3. У каструлю починайте викладати шарами половинки абрикос. Кожен новий шар пересипайте цукром так, щоб покрити абрикоси, та збризкуйте лимонним соком. Залиште заготовку для майбутнього джему на ніч.
  4. Ось і прийшов час швиденько проварити варення. Зверніть увагу на те, що рідина має лише покривати останній шар абрикос. Якщо за ніч фрукти виділили більше соку, надлишок краще злити.
  5. Підготуйте слоїки для джему. Найшвидше стерилізувати ємкості у духовій шафі при температурі 100 С. протягом 20-30 хвилин.
  6. Варення доведіть до кипіння та проваріть близько 15-20 хвилин.
  7. Наповніть слоїки гарячим джемом, за бажання додайте палочку кориці в кожну з них. Щільно закрийте слоїки кришками. Дайте час охолонути та зберігайте в холодильнику.

 

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G65W

Комбінований холодильник Gorenje RK61FSY2W

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *