Запечена картопля з чері, руколою і м’ятним песто

warm_salad

Сьогодні готуємо смачний теплий салат до вечері. Соус до нього приготуємо особливий – варіацію знаменитого і багатьма улюбленого песто. У всьому іншому, страва дуже проста. Лише трішки вашого часу, хорошого настрою і чудовий результат гарантований!

Складові

на 3-4 порції:

  • 500 г привареної картоплі
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець
  • 200 г чері
  • пучок руколи

для соусу

  • невеликий пучок руколи
  • невеликий пучок м’яти
  • 100 г пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • 100 г горіхів кеш’ю або кедрових
  • 150 мл рослинної олії
  • цедра половини лимона
  • сік половини лимона
  • сіль і перець за смаком

Готуємо:

  1. Приварену картоплю розрізати на дольки і викласти у форму для запікання. Додати часник, масло, сіль і перець, перемішати. Відправити в розігріту до 200 ° С духову шафу і випікати близько 30 хвилин.
  2. З’єднати тертий сир, горіхи, посічену зелень і всі інші інгредієнти в чаші блендера. Подрібнити і виправити на сіль та перець. Прибрати соус в холодильник.
  3. Помідори розрізати навпіл. У мисці змішати картоплю з руколою та чері, додати соус песто, перемішати і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендер Gorenje HBХ604QB

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *