Запечена капуста з сирним соусом

baked cabbage.1_water

Цього року я відкрила для себе новий делікатес – печену молоду капусту . Виявилося, що абсолютно звичний овоч з невиразним смаком може заграти дуже яскравими фарбами і здивувати. Особливої виразності запеченій капусті додає сирний соус. Поєднання домашнього майонезу, сметани і сиру з пліснявою створює фантастичну гармонію і яскравий смак “умамі”. Ця страва буквально закохала нас в себе. Раджу спробувати і Вам 🙂

Складники:

  • 2 кг. молодої капусти
  • 150 мл. домашнього майонезу ( рецепт тут)
  • 150 мл. сметани
  • 60 г. сиру Рокфор або Дорблю
  • 100 г. копченої грудинки
  • пучок зеленої цибулі
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль, чорний перець
  1. Капусту вимити й обсушити. Розрізати навпіл, а потім ще на дольки. Перекласти капусту на деко, полити олією і запікати в розігрітій до 220 градусів духовці до готовності, час від часу перевертаючи, щоб шматочки рівномірно підрум’янились. Час приготування залежить від величини капустини та ступені її зрілості. Пробуйте готовність ножем, він повинен легко протикати качан капусти. Готову капусту посолити і поперчити на смак.
  2. Приготувати соус: розім’яти сир виделкою, змішати з майонезом і сметаною, лимонним соком і приправити сіллю та перцем за смаком.
  3. Грудинку нарізати тонкими смужками і підсмажити до рум’яної скоринки. Зелену цибулю дрібно нарізати. На гарячу капусту викласти  підсмажену грудинку, полити все сирним соусом і посипати зеленою цибулькою. Мммм… Смакота.

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G6N50RW

Вбудована духовка Gorenje BO7345RW

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *