Вишневий клафуті

вишневый_клафути_1

Цей класичний французький запечений десерт схожий на щось середнє між пирогом, оладками і заварним кремом. Традиційно він щедро наповнюється свіжими соковитими вишнями і найкраще смакує через деякий час після приготування. Якщо ви ще жодного разу не готували клафуті, саме час спробувати його зараз. Готується він дуже просто, з мінімальною кількістю складників.

Для клафуті Ø23 см, 4 порції:

  • 300 г солодкої вишні без кісточки
  • 1 ст. л. лікеру амарето
  • 50 г цукру [1]
  • 80 мл вершків жирністю від 30%
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 40 г борошна
  • 20 г вершкового масла для форми
  • 1 ст. л. цукру [2], для форми
  • 1 ст. л. цукрової пудри для прикрашання

Готуємо:

  1. Розігріти духовку до 160⁰С (класичний нагрів «верх-низ») або 140⁰С з вентиляційним нагрівом.
  2. В глибокій ємності змішати вишню, лікер і 1 ст. л. цукру [1]. Залишити настоюватись 30-90 хвилин.
  3. В окремій ємності збити цукор, що залишився [1], вершки, яйця і сіль до однорідної консистенції. Додати борошно, розмішати вінчиком до об’єднання.
  4. Жароміцну неглибоку форму змастити маслом і посипати цукром [2]. Рівномірно розподілити по дну форми вишню разом з соком, що виділився. Залити тістом, випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин до зарум’янювання і готовності.
  5. Подавати теплим або холодним, посипавши цукровою пудрою.

вишневый_клафути_2

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2W

Блендер Gorenje HBX603HC

Катерина Перера

 

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *