Цей класичний французький запечений десерт схожий на щось середнє між пирогом, оладками і заварним кремом. Традиційно він щедро наповнюється свіжими соковитими вишнями і найкраще смакує через деякий час після приготування. Якщо ви ще жодного разу не готували клафуті, саме час спробувати його зараз. Готується він дуже просто, з мінімальною кількістю складників.
Для клафуті Ø23 см, 4 порції:
- 300 г солодкої вишні без кісточки
- 1 ст. л. лікеру амарето
- 50 г цукру [1]
- 80 мл вершків жирністю від 30%
- 2 яйця
- дрібка солі
- 40 г борошна
- 20 г вершкового масла для форми
- 1 ст. л. цукру [2], для форми
- 1 ст. л. цукрової пудри для прикрашання
Готуємо:
- Розігріти духовку до 160⁰С (класичний нагрів «верх-низ») або 140⁰С з вентиляційним нагрівом.
- В глибокій ємності змішати вишню, лікер і 1 ст. л. цукру [1]. Залишити настоюватись 30-90 хвилин.
- В окремій ємності збити цукор, що залишився [1], вершки, яйця і сіль до однорідної консистенції. Додати борошно, розмішати вінчиком до об’єднання.
- Жароміцну неглибоку форму змастити маслом і посипати цукром [2]. Рівномірно розподілити по дну форми вишню разом з соком, що виділився. Залити тістом, випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин до зарум’янювання і готовності.
- Подавати теплим або холодним, посипавши цукровою пудрою.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Катерина Перера
|
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |