Сьогодні будемо пекти просто фантастично смачний тарт. Він ідеально поєднується з келихом білого сухого вина. Так що запрошуйте рідних та друзів, пригощайте пирогом і насолоджуйтесь спілкуванням і прекрасною стравою.
Складові:
для тарти ∅ 22 см
тісто
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- дрібка солі
начинка
- три головки часнику (розділити на зубки, очистити)
- 1 ст. л оливкової олії
- 2 ч. л. бальзамічного оцту
- 1 склянка води
- 4 ст. л. цукру
- 1 ч. л. розмарину (дрібно нарізати листочки)
- 1 ч. л. чебрецю (дрібно нарізати листочки)
- 200 г твердого козячого сиру
- 2 шт. яєць
- 1 склянка жирних вершків
- сіль, чорний перець
- горох або квасоля, яку використовують при випічці тарти
Готуємо:
- Нагріти духову шафу до 180°С. В чашу кухонного комбайна скласти всі інгредієнти для приготування тіста, встановити необхідну насадку і замісити тісто. Тісто розкачати в коло, викласти у форму, обрізати зайві краї. Зверху покласти лист пергаменту і заповнити форму квасолею або горохом. Це потрібно для того, щоб тарт при випічці тримав форму. Випікати протягом 15 хвилин, потім видалити папір з квасолею і ще допекти 5-10 хвилин, поки тісто не підрум’яниться.
- Тим часом зубчики часнику відправити в каструлю з киплячою водою і бланшувати 3 хвилини. Воду злити, а часник добре просушити. Перекласти часник в сотейник, залити оливковою олією і дві хвилини смажити на сильному вогні. Додати воду і бальзамічний оцет. Довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Додати цукор, розмарин, чебрець, щіпку солі і варити поки більша частина соусу не випарується. Часник має покритися темним карамельним сиропом. Зняти з вогню.
- У форму з тістом викласти шматочки подрібненого у комбайні або натертого сиру, зверху рівномірно розподілити часник і соус, що залишився.
- В окремій мисці за допомогою блендера змішати яйця, вершки, сіль і чорний перець. Залити тарт сумішшю.
- Температуру в духовці знизити до 160°С. Випікати тарт до готовності ще 35-45 хвилин. Пиріг повинен стати золотисто-коричневим. Вийняти пиріг з духовки і трохи остудити.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |