Суп із сочевиці, помідорів та баклажанів

lentil_soup

Доброго дня 🙂 Любите смачні, насичені ароматом сезонні супчики? Тоді пропоную сьогодні приготувати саме такий. Гостроту можна регулювати, зменшуючи кількість червоного перцю. В іншому ж, на сто відсотків впевнений, що суп Вам сподобається на смак.

Складові для 4х порцій:

  • 1 склянка червоної сочевиці
  • 500 г помідорів
  • 1 баклажан
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гострий червоний перець 
  • 1 ч. л. пряних трав
  • сіль і перець за смаком
  • пучка цукру
  • 2 склянки води
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • зелень, насіння для подачі

Готуємо:

  1. Дрібно поріж цибулю, часник і гострий червоний перець. У каструлі з товстим дном розігрій масло, додай овочі і протушкуй до м’якості протягом 5-ти хвилин. Баклажан наріж кубиками і тушкуй з овочами ще пару хвилин.
  2. Помідори наріж на скибки і разом з сочевицею відправ у каструлю з овочами. За пару хвилин додай прянощі, цукор, сіль і перець. Перемішай і залиш тушкуватись на декілька хвилин, потім влий гарячої води. Доведи до кипіння, зменш вогонь і продовжуй готувати 10-15 хвилин.
  3. Готовий суп перебий у пюре за допомогою блендера. Розлий суп по тарілках, додай в кожну зелень і жменю насіння. Одразу ж подавай до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована індукційна поверхня Gorenje IT614SC

Блендер Gorenje HBX884QE

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *