Дуже ніжний сирник, який за текстурою більш схожий на сирний крем зі смаком білого шоколаду. Десерт, який сподобається навіть самому вибагливому гурману. Ніжні яблучні троянди не лише прикрасять сирник, а й нададуть особливого смаку, за який ми так любимо страви високої кухні.
Складові:
(на дві невеличкі форми 10*20 см)
Для сирника:
- 160 г сиру
- 100 г сметани
- 75 г цукру
- 2 яйца
- 40 г. крохмалю
- 100 г білого шоколаду
для троянд із яблук:
- 1 яблуко
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. цукру
- 2-3 ст. л. улюбленого ягідного сиропу.
Готуємо:
- Спершу підготуй заготовку зі шматочків яблук, які будуть оздоблювати сирник. У мисці змішай сік лимону разом з цукром та сиропом. Яблуко розріж навпіл, видали серцевину та наріж тоненькими слайсами. Поклади шматочки яблука в раніше підготовлену суміш лимона, цукру і сиропу. Яблука повинні бути добре змащені сумішшю, інакше потемніють. Яблучну заготовку постав в мікрохвильову піч на 1-2 хв. Шматочки яблук повинні стати м’якими і добре гнутись.
- Для сирника збий яйця з цукром до пишної білої консистенції. Сир розітри зі сметаною до гладкої текстури, вмішай крохмаль. Влий половину яєчної суміші, акуратно перемішай до об’єднання.
- На водяній бані або у мікрохвильовій печі розтопи білий шоколад. Поєднай з яєчною сумішшю, що залишилась.
- З’єднай сирну і шоколадну суміші, перелий тісто в змащену маслом і присипану борошном форму.
- Зроби троянди з яблучних слайсів і встав кожну в сирник.
- Випікай 45 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180 С духовій шафі. Сирник має піднятись і підрум’янитись.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Elza Brook
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |