Соус із в’ялених помідорів

sun-dried_tomato_sauce

Вже зовсім скоро на нас чекатиме сезон маївок. Тепла пора спокушатиме стравами, приготованими на грилі або вогні. А щоб смак цих страв був довершеним, обов’язково приготуйте смачний соус-діп, який відмінно підійде як до овочів-гриль, так і підсушених шматочків хліба. Всього-на-всього 5 хвилин і соус готовий.

На 1 невеличкий слоїк:

  • 100 г в’ялених помідорів
  • сік і цедра середнього лимона
  • 1 зубчик часнику
  • 3-4 ст. л. грецької горілки Ouzo∗
  • 2 ст. л. меду
  • дрібка розмарину
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • сіль і перець за смаком

Грецька горілка Ouzo – міцний напій, який роблять на основі виноградного дистиляту, настояного на різноманітних ароматних травах. Залежно від регіону до складу може входити бадьян, фенхель, коріандр, вероніка, кардамон, гвоздика, гіркий мигдаль і багато іншого. Незмінна складова одна – аніс. 

Готуємо

Все елементарно просто: всі інгредієнти складаємо в чашу блендера і подрібнюємо до бажаної консистенції. Перекладаємо соус у слоїк і відправляємо в холодильник. Термін придатності – до 2х тижнів. Якщо любите перчинку, додайте чилі

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *