Фенхель їстівний від верхівки до корінців: будь-яка його частина надасть страві особливої пікантності. Свіжу та сушену зелень з успіхом використовують в якості приправи. Свіжі листочки додають виразності овочевим салатам та основним стравам, чудово доповнюють смакову гаму соусів і маринадів. Черешки фенхеля, так звані качанчики, в ресторанах деяких країн подають у сирому вигляді як десерт. Також вони дуже смачні, якщо тушкувати їх в олії.
Обсмажений фенхель, як варіант легкого гарніру добре акомпануватиме до запеченої риби, а також м’ясних страв.
Нам знадобиться:
- 1 великий качан фенхелю
- 2 столові ложки оливкової олії
- груба морська сіль, свіжозмелений перець
- Помити і зачистити верхні тверді прожилки перших листків фенхелю, зрізавши їх ножем. Зелену і тверду маківку відрізати, зелень подрібнити для прикраси.
- Фенхель розрізати навпіл, а тоді нарізати скибочками приблизно 0.5 см завтовшки.
- Нагріти олію у великій сковорідці і обсмажити скибки фенхелю з обох сторін до м’якості і злегка золотистого кольору. Посипати сіллю і перцем. Якщо фенхель ще буде твердуватим, викласти його у вогнетривку посудину і поставити у духовку на 5-7 хв. для повного його приготування. Прикрасити зеленню і подавати до столу в якості гарніру до основної страви.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |