Баклажани запечені з травами

eggplant

Кружальця баклажанів зі смачною, духмяною та хрумкою верхівкою з ароматних трав. Їх можна приготувати заздалегідь і розігріти в духовці перед подачею до столу. Хоча у холодному вигляді смакують теж чудово.

Нам знадобиться:

  • 1 великий баклажан
  • 50 г панірувальних сухарів
  • зелень (петрушка, чебрець, базилік, шавлія, орегано, м’ята )
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець
  1. Баклажан вимити і обрізати з двох сторін, нарізати скибками близько сантиметра товщиною і помістити їх на  деко для запікання. Полити невеликою кількістю оливкової олії. Якщо бажаєте щоб страва була легша, менш калорійна, тоді можна тут обійтись без олії. Посипати сіллю і перцем.
  2. Запікати при температурі 200 С протягом 15-20 хвилин, перевертаючи скибочки баклажану у половині зазначеного часу.
  3. Тим часом змішати сухарі з дрібно нарізаним часником та зеленню. Додати ложку олії і перемішати. Суміш із сухарів та трав викласти ложкою на кожен шматок баклажану і запікати протягом 10 хвилин.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита зі склокерамічною варильною поверхнею Gorenje EC55CLI1

Європейська кухня з Іриною Чорній

 

European_kichen

 

 

 

 

 

Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу –  це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *