Щавлевий суп з ньокі

Soup with a sorrel. Selective focus. Style rustic

Це варіація на тему всіма улюбленого супу чи борщу зі щавлем, але з італійським акцентом. Традиційно нарізана кубиками картопля в цьому супі перетворюється в ніжні та смачні ньокі. Суп від цього звичайно тільки виграє. Звісно ж, метушні на кухні трохи більше, але зате ньокі можна заготовити про запас. Я завжди роблю подвійну-потрійну норму і частину заморожую. Спочатку розкладаю ньокі в один ряд на скляній дошці, а коли підмерзнуть – пересипаю в пакет. Так вони відмінно зберігаються.

Складники:

  • 1,5 л. м’ясного бульйону
  • 4 картоплини
  • 125-150 гр. борошна
  • 1 яйце
  • пучок кропу з петрушкою
  • 2 пучка шпинату
  • 2 пучка щавлю
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 лимон
  • сіль, перець

Готуємо:

  1. Щоб приготувати ньокі, потрібно спершу відварити картоплю в мундирі, трохи остудити, очистити від лушпиння і натерти на дрібній тертці або добре розім’яти товкачем. Додати дрібно нарізану зелень кропу і петрушки, яйце, сік лимона, посолити і поперчити. Додавати порціями борошно до отримання еластичного тіста. На посипаній борошном дошці сформувати з тіста ковбаски, товщиною 1 см. Нарізати їх на невеликі шматочки.
  2. Бульйон довести до кипіння, посолити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці або тертці для корейської моркви. Покласти овочі в киплячий бульйон і варити 5-7 хвилин. Додати ньокі і варити ще 3 хвилини. Щавель і шпинат вимити, порвати руками на крупні листочки. Покласти зелень в суп, варити 2 хвилини і зняти з вогню. Посолити і поперчити суп до смаку. Відразу подавати.

Рекомендована техніка:

Вбудована газова поверхня Gorenje GW 65 CLI

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *